Ko je trenutno na forumu
Imamo 34 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 33 Gosta :: 1 Provajderenida
[ Videti svu listu ]
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 214 dana Čet Mar 08, 2012 1:46 pm
Statistike
Imamo 7992 registrovanih korisnikaNajnoviji registrovani član je enida
Naši korisnici su poslali ukupno 9680 članaka u 952 teme
Razmena banera

Ukoliko ste zainteresovani za razmenu banera ili da postavite oglas, javite se!
sumadijskicvet@gmail.com

Crassula ovata -japansko drvo
:: CVEĆE :: Kaktusi i sukulenti
Strana 2 od 5 • Delite •
Strana 2 od 5 •
1, 2, 3, 4, 5 
Re: Crassula ovata -japansko drvo
Ćao svima !!! Imam Crassulu koja je mlada a i ne znam da li ta vrsta cveta . Drugu koju imam je isto sukulent,našla sam da se zove Aichryson bethencourtianum. Barem mi liči tako. Ona mi nikada nije cvetala.Samo još ako bi mi neko rekao kako da okačim slike, bilo bi superiška
.Hvala unapred !
.Hvala unapred !
Lanisi- Iskusan cvećar

- Broj komentara: 168
Poeni: 183
Registration date: 09.10.2009
Stižu sličice...
i druga slika Aichryson (ako zna neko koji je rod,vrsta).
.
i druga slika Aichryson (ako zna neko koji je rod,vrsta).
.
Lanisi- Iskusan cvećar

ovde imam žešću dilemu jeli ovo sedum alexanderi ili neka krasula ako jeste koja je ?
Odgovor za Lanisi
poseti sajt Lapšina ili samo u Gugl ukucaj ime sukulente i naći ćeš sve što ti treba.Recimo ovako Aichryson domesticum.
Ja ga imam već dugo i nisam sigurna da cveta a i ako je cvetnica neće uvek.Za cvetanje sukulente traže poštovanje zimske nege i ako malo omašiš te godine se oprosti od cvetanja.

slacko- Cvećar početnik

- Broj komentara: 33
Poeni: 35
za cuvarkucu znam da ne mrzne obzirom da zivi na krovovima kuca. da li ima jos neki sukulent koji opstaje zimi napolju

pataya- Moderator

- Broj komentara: 241
Poeni: 290
Registration date: 24.08.2009
Ja imam neke mlečike koje su u bašti i obnavljaju se same svakog proleća ali baš da sukulent opstane zimi bez zaštite, ne bih rekla da to može ijedan.

slacko- Cvećar početnik

Ćao Slacko , hvala na odgovoru.To sam i uradila pa nisam najsigurnija a zanima me koji je rod,porodica kojoj pripada.Meni uglavnom sve cveta i sve se prima kada god zabodem pelcer .Naći ću već nešto. Što se tiče sličice ja mislim da je crassula. Baš ti je lepa... Čim stignem slikaću i ja još par slika dracena,mlečika,sukulenata,kaktusa. Pa kačim
.
.
Lanisi- Iskusan cvećar

slacko ::Ja imam neke mlečike koje su u bašti i obnavljaju se same svakog proleća ali baš da sukulent opstane zimi bez zaštite, ne bih rekla da to može ijedan.
Što se tiče sukulenata i kaktusa odredjene vrste mogu . Ako možeš šalji neku sličicu da vidimo te mlečike.Poslaću i ja ..

Lanisi- Iskusan cvećar

Po aposolutno dobronamernom savetu iskusnih kaktusara ostavila sam pre dve godine veliku opunciju u bašti,
....i ....smrzla.
Daleko od toga da kaktusi ne mogu ali ja sukulente toliko volim da ih nikad ne bih ostavila napolju,nek mi priča ko god i šta god oni će kod mene na stepenište.Kaktuse imam i čuvam ali moj izbor su
sukulenti
....i ....smrzla.Daleko od toga da kaktusi ne mogu ali ja sukulente toliko volim da ih nikad ne bih ostavila napolju,nek mi priča ko god i šta god oni će kod mene na stepenište.Kaktuse imam i čuvam ali moj izbor su
sukulenti
slacko- Cvećar početnik

Meni barem 3-4 saksije ostanu napolju. Videćeš koje čim slikam. Sada mi neda jedan mali zvrk. 

Lanisi- Iskusan cvećar

Možda ne bilo loše da admin ovde promeni naslov teme tj. da skloni sve iza krasula jer sam sigurna da će ovde biti mnogo lepih krasula koje nisu ovate.
evo odmah jedne
crassula muscosa
SAD
I NAŽALOST MOJU nekad

evo odmah jedne
crassula muscosa
SADI NAŽALOST MOJU nekad

slacko- Cvećar početnik

Prelepo
. Meni je dosta retkih vrsta sukulenata i kaktusa uginulo kada sam se porodila sa 1 detetom (imam 2 princeze).Baka je htela da mi pomogne pa je polivala i to pošteno:lol!:. Tako da je većina
.Sada se trudim da obnovim kolekciju.Ova tvoja velika sa slike se u narodu još zove i CRVOTOČINA..Imala sam takve 2 različite. One prelepo mogu da izgledaju ako se posade u neku ukrasnu posudu ili da se naprave...posude od kamena , drveta , keramike. Inače umem da napravim mini ukrasne bašte u raznim posudama.
Slacko, ć.
. Meni je dosta retkih vrsta sukulenata i kaktusa uginulo kada sam se porodila sa 1 detetom (imam 2 princeze).Baka je htela da mi pomogne pa je polivala i to pošteno:lol!:. Tako da je većina
.Sada se trudim da obnovim kolekciju.Ova tvoja velika sa slike se u narodu još zove i CRVOTOČINA..Imala sam takve 2 različite. One prelepo mogu da izgledaju ako se posade u neku ukrasnu posudu ili da se naprave...posude od kamena , drveta , keramike. Inače umem da napravim mini ukrasne bašte u raznim posudama.
Slacko, ć.
Lanisi- Iskusan cvećar

Ta moja velika sa slike je upokojena od prošle zime.Napredovala super,onda počela da žuti i evo ta sam samo spasla došlo mi da vrištim al nisam.Idemo dalje

slacko- Cvećar početnik

crassula falcata

morgan beauti

slacko- Cvećar početnik

Ja sam novi član i pridodajem galeriji moju Crassulu:

Pozdrav svima

Pozdrav svima

SandraD- Cvećar početnik

- Broj komentara: 14
Poeni: 17
Registration date: 12.10.2009
Dobrodosla SandraD , bas ti je lepa krasula!!!

Lanisi- Iskusan cvećar

Strana 2 od 5 •
1, 2, 3, 4, 5 
:: CVEĆE :: Kaktusi i sukulenti
Strana 2 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu

» Petunije (Petunia)
» Muškatle (Pelargonium)